V temném zimním večeru
naděje se v srdcích rodí
Mikuláš se blíží, ano, přesně tak,
svým úsměvem nás obdaří
Plný pytlík dárků v náručí drží,
dobrota z jeho očí čiší
V červeném plášti k nám přichází,
v našich duších lásku zasévají
Děti netrpělivě čekají,
stopy ve sněhu sledují
Mikuláš s andělem a čerty
s překvapením si užívá dílčí vtipy
Zvonek zvoní, dveře se otevírají,
nadšení v dětských očích se rozlévá
Mikuláš a jeho společníci
v radosti všechny zahřívají
Je to čas, kdy se dary rozdávají,
radost, štěstí a veselí
Mikulášovou lásku a péči cítíme,
veselý večer s úsměvem svým oslavujeme
Tak ať je tenhle Mikulášský den
plný štědrosti a radosti,
Mikuláš s sebou vždy přináší,
dar nejkrásnější – dar lásky, co pro nás chystá