V zimě, když sněhové vločky padají,
příroda nám krásu svou hotoví
Bílá peřinka na krajinu padá,
pohádkovou atmosféru nám nadšeně dává
Děti vesele sněhuláky staví,
radost v očích mají kouzelnou, jak v pohádce
Svítí sluníčko na zasněženou zem,
teplé paprsky přináší, těleso nám hřeje
Lední brusle na kluzišti zaznívají,
dospělí i děti s nimi radostně klouží
Zimní sporty nám přinášejí radost,
zažíváme zábavu, kterou nehodláme prodávat za korost
Na sáních se z kopců řítíme,
smích a radost s sebou přinášíme
Sněhové vločky se nám do vlasů zachytávají,
ale nevadí, zimní radovánky nás obklopují
Ohně v krbu tiše praskají,
vytvářejí útulnou atmosféru, u níž všichni si odpočinou
Vychutnáváme horkou čokoládu s nánosem šlehačky,
v teple domova se zima stává jen očistkou
Tak zimní radovánky jsou úžasným zážitkem,
radost a chvíle bez stresu nám nabízejí
Ať si každý z nás vším toho krásného užije,
zimní radovánky v srdcích nám trvale žijí