Anotace: Četl jsem nějakou anglicky psanou báseň, podobného charakteru, a zamyslel jsem se nad tím, jak je spousta našich starostí malicherných a že smrt je naše jediná jistota v nejistém světě.
Nekleč zde a neplač,
nač litovat něčí odchod,
nač se chmuřit, žadonit,
není to víc než rozchod,
duchem z těla odejít.
Jsem již s větrem,
mezi stromy,
Jsem již s ruchem,
mezi domy,
Na vše se již s klidem dívám,
Na vše zlé již zapomínám.
Malichernost starostí,
rázem se v nic rozpustí.
Lítost mám nejvíc k sobě,
že život pochopil jsem až v hrobě.