Dva osamělí jaguáři uprostřed zamrzlého jezera
A noc kolem dokola nechává na ně padat čas
V očích žhnou poslední zbytky pochyb a strachu
Sedí schouleni jeden do druhého a vnímají vzájemný pocit bezpečí
A sounáležitosti
Na nebi je ticho
A prší stovky hvězd
Jako ledové krystalky dopadají na chladnoucí těla těch dvou
Je jím to jedno
Mají svůj svět
Kde spolu tančí a radují se a je jim teplo
A tak v tom tichém hvězdném nočním představení
Umírá jeden vedle druhého a umíraji šťastní
A smíření
Dávej na sebe pozor
Až půjdeš zamrzlým jezerem dnes v noci
Tam uprostřed kde se hvězdy mění v prach
Narazíš na zmrzlá těla
Dvou jaguárů
Propletených do sebe
Jak spokojeně navždy sní
jaguár a zmrzlé jezero je půvabná představa...jako tučňák na horkém písku asi ;)
06.12.2023 20:12:50 | stormeater
Něco takového jsem od tebe ještě nečetla... je to jiné i když není.
Cítím z toho lásku dvou, obrovskou a silnou, která jde až za hranice bytí...
06.12.2023 20:02:07 | cappuccinogirl