Vánoční stromek
Stromeček se v lese těší,
že udělá v domě deštník,
pro dárečky vánoční
překvapeni před půlnoční.
Vytvoří zde vůní lesa
z toho každé srdce plesá.
Načančá si větvičky
baňkami a se svíčky.
Upraví si svoje vlásky
trášněmi a s řetázky.
Ukáže se nazdobený
v plné kráse odhalený.