Náhla zástava srdca
Holé sú v srdci steny
nik v nich nebýva,
ako dom opustený,
v ktorom tepla ubýva.
V záhradke lásky zrodu
v kolíske krásnych snov
nemá kto poliať pôdu
v piesni nežných slov.
V ústach ruže vädnú
muzika nezahraje
spomienku predposlednú
venujem na štíhle máje.
Stromy sú bez kvetu
hroby zdobia chryzantémy,
láska čaká odvetu
anjel padol k zemi.
K láske už niet chodníka
iba chladná hĺbka šera
večer tichom preniká,
ako šum krídel netopiera.