Dnes Východ slaví svátek
U nás znám však není
Buddhisté dnes slaví den
Kdy Buddha došel probuzení
Pod posvátným fíkovníkem
Od úsvitu do setmění
Rozhodl se mlčky sedět
Dokud nedojde k osvícení
Po dlouhé meditaci
Došel k pochopení
Smyslu lidského bytí
Podstaty utrpení
Nic není stálé
Vše se stále mění
My chceme si to držet
A to je zdrojem utrpení
Na ničem nelpět
Co mizí, to nechat jít
Jen v soucitu a lásce
Žít a nechat žít
To učení je moudré
Moc ráda jej mám
Proto vám dnes tuto báseň
Ke dni bódhi posílám