netušených hlubin, zpívající
na křišťálové flétny tajemství
písně svých spodních proudů
stínovým prstokladem jasnozřivosti
v nevyslyšených tóninách
svých nevyjevených třpytů.
Paprskům slunečním navlékáš
jiskřivé krůpěje živorodosti
vyvstávající z rozvlněných závojů jasu
v záblescích věčného zrcadlení
ve vrstvách svých nekonečných hladin.
Ve svitu měsíce k tobě se skláním
a piji z přílivu tvých krás.
a piji z přílivu tvých krás.