Trpělivost růže přináší,
Zodpovědnost jí je zalévá
a Únava ptá se, kdy to skončí.
…
Kolik trní a kolik pokory?
Nemají radši sázet brambory?
Říká si Únava den co den,
ale pak počká přece jen
do zítřka, jestli rozkvetou.
Jestli tou vůní prokletou
přesvědčí nakonec i ji,
že všechno to trní za to stálo.
Je sto let moc a nebo málo?
…
Bude se Únava navždy ptát
a Zodpovědnost zalévat
a Trpělivost dokud může,
bude jim nosit další růže.
Krásně napsaná báseň! 1*
09.12.2023 11:01:21 | Žluťák