Cesta má mě někam vede
Však nevím, nevím kam
Chvíli klesá, chvíli stoupá
Já chtěla bych jít k výšinám
Cesta má se světem vine
Co bude dál, to netuším
Chvíli ve světle, chvíli ve tmě
Já opustit bych chtěla stín
Cesta má je nekonečná
Skončit však může každou chvíli
Konec je kdesi za obzorem
A přece jsem vlastně stále v cíli
Kam až dojdu, táži se tiše
Nic není v životě jisté
Dojdu kamsi k výšinám
Či skončím na tomhle místě
Je to asi jedno
Vždyť cesta je i cíl
Člověk je vlastně v cíli
Již co se narodil
A tak si jen tak kráčím
Nechám se osudem vést
Kéž mě osud povede
Tou nejlepší cestou z cest