MUŽ V TRAMVAJI

MUŽ V TRAMVAJI

Anotace: ...

 

každé ráno 

byl mým objektem zájmu 

muž v tramvaji 

 

drsný chlápek 

se kterým nechceš mít problém 

holohlavý čtyřicátník 

se silnými pažemi

a ostrými rysy v obličeji 

 

měl v očích jiskru bojovníka

představoval jsem si ho

s kuklou na hlavě

v kotli fotbalových hooligans 

 

byl jsem si jistý 

že je nácek

byl jsem si naprosto jistý 

 

v zimě jsem skončil v nemocnici 

navštívil mě můj operující chirurg 

k mému úžasu přišel ten chlápek 

v bílém plášti 

se stohem papírů v deskách 

 

povídám

víte, pane doktore...

potkávám vás v tramvaji...

neuražte se ale...

myslel jsem si...

že jste nácek...

 

usmál se

zadíval se z okna 

na zasněženou krajinu 

a řekl:

není to krása, když je vše kolem bílé?

Autor Šimon Sáva, 10.12.2023
Přečteno 143x
Tipy 16
Poslední tipující: Lesní žínka, Jiří I.Zahradník, Sonador, Psavec, šerý, o3_gambit, maliska, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ten konec mě nepokrytě rozesmál, ale musím samozřejmě říci - je to krásně napsané!

22.12.2023 16:38:35 | Lesní žínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel