Kavárna U madony
Popíjím čokoládu
a dívám se na piáno,
které je přikryté.
V okolí knihy, Bible
a všechno se mi líbí.
Fotím to hřejivé prostředí
a po cestě zpátky
dám vzpomínku kostelu.
To hladí.
Kulturní památka
i srdeční záležitost.
Na jazyku chuť,
že samota nedává dýku.
V ruce tichost plaším.
Krásnou historií kráčím.
Hradby, brána.
Jsem tu ráda
a slzy dojetím si tlačím.
Které souhvězdí mě poslalo sem?
Vzpomínám, jak babičku tu stála
a počítala roky.
Ach, lidi.
Má i nebe souvětí?
Kristus hřeje a nepotřebuje věty.
Zpěv doléhá v koledě.
Babi, už se stmívá.
Víš, letos nebudou
Vánoce na ledě.
Ale jdi.
Co pořád píšeš?
Zastav se
a vzpomínám na Tě.
O Vánocích setkají se všichni v modlitbě.
Ave Maria.
Víra je dárek,
co nesvírá.
Kostel chrání i přijímá.
Přečteno 140x
Tipy 24
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, Marťas9, IronDodo, Frr, Anfádis, Misha, šerý, Ondra, kozorožka, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)