Gravitace
Bez legrace
Dostane tě na zem
Jedním rázem
Když se člověk natáhne
Země si ho přitáhne
Někdy to bolí dost
Až máš pěknou zlost
Však není to žádné prokletí
Je to láskyplné objetí
Gravitace, zdá se někdy
Je strašlivou silou
Když podíváš se na to jinak
Tak je silou milou
Gravitace, to je síla
Co hmotu s hmotou spojuje
Tak jako když s láskou v srdci
Duše duši miluje
Naše duše v tomto světě
Láskou svou jsou spojeni
Právě tak Země kolem Slunce krouží
V gravitačním sevření
Možná vlastně
Gravitace a láska
Ve své podstatě jedno jsou
Vždyť jsme všichni
V jednom světě
Spojeni silou jedinou
Ty síly jsou vlastně Čtyři ...
16.12.2023 23:16:44 | poeta
Jako čtyři živly? Jinak nevím. Já znám základní dvě - přitažlivost a odpudivost - díky ní se do sebe tělesa nebo částice nezhroutí. Přitažlivost je vlastně láska a odpudivost svoboda. Tak se to jeví mně :-)
16.12.2023 23:19:59 | kozorožka
Fyzika a chemie
jsou si občas podobné:)
16.12.2023 18:04:16 | Žluťák