Vyhnanec
Oči padnú, ako závory,
ako ťažké meteory
noc pripravená je na tanec
meno moje je vyhnanec.
Hviezdy pevne stoja
anjel proti mne do boja
s mečom krvavým
bodá s koncom boľavým.
Smutný bez mena bež
domova už viac nenájdeš.
Do tváre mece mi pľuvanec,
slabikuje, vyhnanec