Vánoční dech
v šerém zimním kraji,
přes druhý břeh
polární záře s jinotaji.
Kytička jmelí
u stropu visí,
hosté se sjeli,
tak podobní si.
Koledy sněhem běží,
do oken lidem hledí,
na střechy lehce sněží,
děti těší se na náledí.
Přichází sváteční čas,
čas k tichému rozjímání,
v něm každý z nás
tajná svá chová přání.