Bonsaj
Jak zvláštní to strom
se stářím jak hrom.
Sexouš malinký,
v koruně vzpomínky.
Výškou starce,
šířkou kance,
tloušťkou těla,
prostě samá elegance.
Výtvor člověka
jenž nikde nespěchá,
s myšlenkou v představě,
k celoživotní zábavě.
Generační stromeček
dlouho zdobí domeček,
začátek neznámý
nekonečně opečováváný.