Stojím si za městem, u hranice,
výhled mám, krásný, do krajiny.
Jsem štíhlá, pevná šibenice,
k večeru, dlouhé, vrhám stíny.
Jsou pode mnou všichni si rovni,
já měřím všem měrou řádnou.
Jak uhlíky v rodném ohni
je podržím, dokud nevychladnou.
Stojím si za městem, na okraji,
kdo kolem jde, ten se pokřižuje.
Havrani po hostině odlétají,
jen provaz ve větru se pohupuje.