Vánoce bílé, čas radosti a klidu,
kdy sníh na zem padá, jako poklička široká klidu
Kolem světélka září, stromeček voní,
vše kolem usíná, vše kolem se těší
Děti se na nejkrásnější čas chystají,
plní se jejich sny a stříbrné poháry mají
Veselí a radost v srdci svítí,
všichni jsme šťastní, všichni se smějí
Vánoce bílé do domovů klid přinášejí,
tváře matek a otců úsměv na tváři rozsvítí
Vůně cukroví, perníčků se šíří,
všude se dárky ve stříbrném záření objevují
Kolem nás všechno se sněhovou přikrývkou skryje,
když v noci zrození Ježíška přijde
Za oknem ticho a hvězdy překrásné,
noc plná zázraků a snů nezměrných
Vánoce bílé jsou krásou nesmazatelnou,
časem pevně ve vzpomínkách usazenou
Přináší naději, lásku a porozumění,
spojují lidi a naplňují srdce štěstím a sněním
Ať jsou Vánoce bílé pro všechny krásné,
ať v duších všechny chvíle štěstím září
Přejme si lásku, mír a radost na zemi,
ať Vánoce bílé nesou světlušky pro všechny lidi