s horizontem srovnané dvě myšlenky z nebe
zradil jsi mě nad ránem
k večeru já tebe
dnes je datum slavení narození Páně
čtu si v knize zjevení
že kdos pokoj dá mně
ticho přijde ze všech stran
a já do milosti
naposled si narovnám
pokřivené kosti
zpět si v duchu probírám
co nestálo za to
a co stálo, posbírám
...
už je čas, tak zkrať to
s horizontem srovnané své touhy neúprosné
zašeptám ti nad ránem
miluj mne, než usnem
jsme si sobě přítěží skluzem do propasti
bojím se už uvěřit
nenech se teď zmást tím
ležím s knihou písmenek
a toužím v horizontu
v diskrepanci navenek
stát druhé šance frontu
přestože tu bilanční
čas sama sobě lámu
spíš bych chtěla na tvůj pas
dát ti vyhrát dámu
s horizontem srovnané dvě myšlenky z nebe
miluješ mě nad ránem
k večeru já tebe
v něze zvedám k příslibu
požehnání prsty
sloupnu obal přetvářky
co se léty zvrstvil
dnes je datum slavení narození Pána
čtu si v knize zjevení
pros
kdos pokoj dá nám
kdo je kdo a kdo je kým
když není snadné věřit
já jsem s tebou, odpouštím
co nelze vinou měřit
Zase jsi mi sáhla do srdce... a poslední strofou ještě hlouběji. Bolí, ale líbí se mi
26.12.2023 00:29:16 | Lexi