Svedomie
Dívaš sa mi do očí
história je v tých
diaľkach skrytých
na úbočí.
Vtedy ozvenami,
stojíš, ako pri kostole,
ako strašiak stáži pole
dávaš mi trest modlitbami.
Plameň v tvojom slove,
keď láska usne
milenci, milujú sa v sne
strážim pole zemiakové.
Kráľovná na tróne
máš v moci úsmev milostivý
máš slnka dotyk snivý
máš srdce ukryté v zvone.