Anotace: Jsem hovorný až poté, co si do hrdla dobrovolně naliji jed. Napsáno 27.12.2023.
Velice pěkné.
Není přece vaší vinou,
že opojena lihovinou,
slova sama ven se linou.
28.12.2023 18:46:12 | Lesní žínka
báseň je nějak dvojaká v přístupu: mluví ten zpitý nebo někdo jiný o něm? Tyhle 2 hlasy se trochu perou a básničku kazí. Nicméně některé obrazy (např. že z úst vyteče "bazén vět") jsou přiléhavé a černě vtipné. Místy se podařilo styl toho úmorného zpitého žvanila vyhmátnout. Název je pěkný.
28.12.2023 08:55:47 | Ezop
Díky moc. Vzhledem k ich-formě, která je ve třech strofách, mluví alkoholik. To, že ve druhé sloce je užita er-forma, znamená, že ten "pijan" popisuje, co se s ním samotným děje. Ale trochu se mi příčí rozebírat a vysvětlovat báseň, jen jsem to chtěl uvést na pravou míru.
28.12.2023 09:57:54 | K8OS