hravá
senzibilní podívaná
částečka spodního prádla
jako piha
stojatá voda
větrem načechraná
atmosféra
jedním slovem divná
jako když se příliš dlouho čeká
na popravu
jak se smrt hádá s katem
kdo je v právu
usnul jsem v koši
pro useknuté hlavy
jak chcete okrást
dívku na nuda pláži?
směšná historka
v planetární soustavě
její oči se smály
krystaly věčnosti
seděla pevně
svým rozkrokem
nad iluzí mého dechu
kdysi jsem také žil
špitl jsem do extáze
Tohle je skvělý od hlavy až k patě.
I když - asi - bez hlavy...
Tohle je skvělý od krku až k patě.
30.12.2023 08:14:03 | Koala
Žijeme i teď..rozkroky s extázemi i fázemi , jsme ještě na zemi, či se válíme jen tak s rozervaným hrudním košem a řveme lásko vrať se? Cynika na vždycky, plakáty s neznabohy, kostky cukru v kapse pro tramvaje? A přece cosi v duši hraje na šalmaje...
30.12.2023 00:19:16 | básněnka
Tohle je mi překvapení, Jortí...tak nějak jinak a furt skvěle...
Okrást dívku na nudapláži se dá, Jortí... např. o ty v dílku zmiňovaný iluze :-)
Ale ona je krade taky, takže je to spravedlivý :-)
No iluze dechu nad rozkrokem by se daly vyřešit něčím jiným:-)* špitám já...
29.12.2023 13:36:12 | cappuccinogirl