Já kdybych byla básníkem
A uměla skládat básně
Já skládala bych je pro tebe
A byly by všechny krásné
Já kdybych měla zahradu
V ní kvetly by krásné růže
Já všechny bych je natrhala
Pro jediného muže
Já kdybych byla slunce
Krásně bych tě hřála
A svými paprsky zlatými
Tě něžně objímala
Já kdybych byla větrem
Chtěla bych tě hladit
Však hladím tě jen ve svém snění
Snad nebude ti to vadit