Léto se stáhlo kamsi na jih
Slunce je malé a nízko nad obzorem
Ponořena jsem v této době do knih
Goethův Faust je mi v tom vzorem
Zima rozprostřela ledová křídla
V přírodě vládne ticho a klid
Moudrosti nyní hledám skrytá zřídla
A sama se sebou toužím teď být
Moudrost hledám, ďábel se však dívá
Nevím ach nevím, co dělat mám
Teorie, říká, ta je prý mrtvá
Moudrost živá, to je prý on sám
Ďáble, ty zvíře, ve vší úctě
Ty tvoje svody já moc dobře znám
Ty budeš se bavit, já budu skládat účty
Na moudrost knih já raději dám
Ďábel se usmál, mně prý nevadí
Že mými svody nedáš se svést
Všude, kam kráčíš, já tě provázím
I na té nejlepší ze všech cest
Moje svody, ďábel tiše praví
To jsou jen zkoušky, musíš to tak brát
Dáš nebo nedáš, mě to vždycky baví
Život je hra, tak pojď si prostě hrát