Galerie
Anotace: Malování síly 2022
Potkali jsme se náhodou.
Já byla zmrzlá
a skoro byla návnadou.
Utekla jsem k obrazům,
kde tekla jsem úžasem.
Nekonečno vidělo
takřka naplněný vjem.
Křížová cesta
očima malíře.
Stromeček
i přání na papíře.
Dáte si čaj?
Tak jo.
Pak zkoumal mě pes
a v srdci mi vrtí ještě dnes.
Hovor posunul se v plném směru.
Dáme verše na plac spolu?
Já přitakala a hvízdla k tomu.
Tak Etalon i souznění plné zvonů.
Pak letím s dárkem
a dýchám křest bez trnů.
Poslední slova.
Bůh s Tebou.
Cítím, že jsem v kráse lomů.
Rosťa Osička,
jde s loučením domů.
Příště s veršem spolu.
Čas utekl
v oranžovo růžovém semaforu.
Svět symbolů i metafor.
Pohlazení lyriky
i přijetí ve fáze mimiky.
Paní z galerie
ho pozvala
a já z poháru nostalgie
vím,že bránu
jsem číší harmonie kochala.
Malá Strana je kouzelná
a jako krychle dává
z básně prózu.
Svět rodí se z lidí
a obrazy kreslí v žáru.
18.12.2022
Přečteno 128x
Tipy 29
Poslední tipující: Misha, Dejvis, Ďábel sám, jort1, IronDodo, Iva Husárková, Marťas9, Sonador, šerý, Kan, ...
Komentáře (10)
Komentujících (5)