Keltská spona
Oblouky ladné, jako keltská spona
nade mnou svými rty vykreslí ona,
když s polibkem přispěchá ta vysněná útěcha,
než laskavá noc si převezme moc.
Sotva skloní tvář, mě oslepí zář
zlatavých vlasů, z vysněných časů
a nebeských očí. „Ať hlava se točí!“
mně prolétne hlavou, „vždyť v tu chvíli pravou,
když spatřil jsem tebe, se duší co zebe,
rozlije máj a mrazivé peklo změní se v ráj,
kde ruku v ruce jde s Gerdou Káj