Máme moc tvoriť zázraky
tak prečo tvoríme vojny,
máme moc dať pozor
aby nevznikli požiare
tak prečo pálime zem,
povedz, tak povedz človek
keď chceme slobodne vzlietnuť
nemôžme zväzovať krídla
keď chceme to dobre vidieť
musíme otvoriť oči
a nazrieť aj cez vlastnú omylnosť
je to len pár slov
ale aj tých je niekedy,
niekedy dosť,
keď chceme počuť
a chápať
stačí zostať ticho
a počúvať
niekedy ticho lieči
túžil som po láske
ale už viem kde si,
vo mne
potreboval som začať
milovať seba
aby ma mohol
milovať niekto druhý
dnes chápem veci,
ktoré som nechápal
ale aj tak sa cítim hlúpy
nie som hoden dávať rady
iným než sám sebe
preto je táto kronika
venovaná mne
aby som nezabudol
o čom život je...
Preto ďakujem
z celého srdca
a najúprimnejšie
ako dokážem
každému jednému
z vás
ste neuveriteľní
a ja mám šťastie,
že moje nebásne
niekto prečíta
kvôli vám cítim
že to čo robím
zmysel má
táto kronika
je svetlo
ktoré vyliečilo tmu
aj bez rýmu...