Vidí světlo za setměním…
Anotace: Nehledejte v tomto pesimismus, otpravdu tam není, já osobně tuto básničku beru spíš jako realistickou... A nejedná se o smutek, jak by se mohlo zdát, ale o normální jev ve společnosti - handicap
Vidí světlo za setměním
za stínem i za nocí,
nepočítá s rozedněním,
už jí není pomoci.
Nepočítá, nestará se,
nemá důvod, proč se ptát:
„Bude ráno? Schovává se?“
Proč by o něj měla stát?
Vidí světlo za setměním,
za nocí, již v očích má,
nepočítá s rozedněním.
Celý život bude tma.
Komentáře (0)