Lyra
Anotace: Malování slovy 2022
Tóny jsou kladeny
nitrem
v hranici
zázraků.
Luna střídá
svítání
a kotouč,
co malíř
dojal v soukromí
se prochází
nebem.
Báseň je zapomenutou
láskou
i opětovným květem.
Holoubci tančí
milostným světem
a pírka si podávají
v království návratů.
Láska je nekonečná,
i když slzy sčítá.
Není přeci jednoduchá
i emoci občas rozvírá.
Víra je dlouhá
a lepší milovat vzdálené,
než být sám.
Mezi řádky silné šeptání.
Platónova láska mnohé nahradí.
Ale pak pusa atom rozštěpí.
Kdo nepoznal, ten neví.
Lyra zpívá v jinotaji.
Kdy jsme se naposledy milovali?
Bylo to jako proud řeky,
co se nezastaví.
Měli jsme sny,
co přesáhly.
Ach, nejmilejší.
S Tebou den šťastný.
Dobře, že jsme se našli.
Holoubci u sebe
se drží v mrazu.
Milují se od prvního vzkazu.
Láska jim roste
i zahřívá hlavu.
Přečteno 134x
Tipy 39
Poslední tipující: Misha, Dračí, Emily Říhová, Frr, Stanislav32, Jan Kacíř, Fialový metal, jort1, RadekČ, martinaV, ...
Komentáře (12)
Komentujících (7)