Klíčník s klíči místo prstů, dveře otvírá, zámky rozplétá,
zavrže dvoukřídlá brána s rezavými skvrnami.
Špičky kopí brány jiskří ve sněhu,
jiskry z těch doteků, jak hvězdy v noci.
Zvlněné tvary ze železa, jako rozbouřené
moře.
Klíče v jeho rukách, jako tichý orchestr,
otevírají cesty, stíny se rozplývají.
Všechna tajemství se před ním
odhalují.
Když klíčník prochází tmou a mlhou,
světla jeho klíčů září jako vodopád, dotýká se duší, odemyká
srdce.
Jeho prsty předávají klíče, ale jeho dlaně přenášejí víc,
lásku, naději a pochopení.
Klíčník s klíči místo prstů, životy otevírá,
osudy mění, ať vstoupíš nebo odejdeš,
jeho magie zůstává