Ráno se rozběhnout do luk,
nebe si nabrat do dlaní,
tisíce sladkých tónů
poslouchat večer ze strání
Do vlasů vplést si vůni lesa,
z potoků hbitých vodu pít,
v zrcátku studánek se česat,
z jahody rudou rtěnku mít
V měsíčním svitu zlehka tančit,
nezkřivit louce ani stébélko.
Závoje mlžné budou stačit,
než hvězdám zhasne světélko
Být či nebýt ...
Kapkou rosy
Pavučinka
Chmýří
Snítko
Okvětní plátek
Sedmi ... krás ?
Zelený čtyřlístek
Zrníčko pylu
A nebo vánek nad studánkou.
***
ST**
21.01.2024 20:20:03 | Fialový metal