Pole jedniček a nul

Pole jedniček a nul

Anotace: …aneb všechno v ničem :)

V pruzích duhy

Hledáš útěchu 

Když Tvé spektrum

Mlčí a barvy se utišily

 

Jak dlouho potrvá 

Než jejich zář 

Rozzáří opět

Tvoji tvář?

 

Ve všech barvách 

Skrývají se tajemství

Která jsi postupně 

Odkryla a nechala jít

 

Jak často je možné 

Dát sbohem

Světu múz

A jimi políbených?

 

V postranních uličkách 

Mysli spletité

Nalézáš stále více

Křižovatek ticha 

 

Jak daleko asi

Dá se dojít z chrámů

Krajin mnichů

A ztracených poustevníků?

 

V otázkách vepsané

Odpovědi, co už znáš

A kolem pole zrcadel

V nichž vidíš nebe

 

Jak dlouho ještě 

Než ze spirály 

Bude už navždy

Tvá vlastní nula?

 

Víš a nevíš,

Když už nehledáš

A přece nalézáš 

Svoji árii všeho 

V ničem 

Autor Denael, 28.01.2024
Přečteno 115x
Tipy 15
Poslední tipující: Rafinka, Jiří I.Zahradník, Fialový metal, Chane, Anfádis, Psavec, Frr, zde.neck, J's .., mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...aby nebyla nula musí spirála vytvořit novou spirálu.

07.02.2024 22:51:20 | Jiří I.Zahradník

líbí

Pracuji na tom. Hlavně už žádné další kruhy :)

08.02.2024 19:39:30 | Denael

líbí

jak název čekal jsem u počítače
na zdrojáky s klíčem
stočil se do spirál a stal se poustevníkem

28.01.2024 19:27:24 | J's ..

líbí

:)))

08.02.2024 19:39:59 | Denael

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel