Barevný svět
Daly mu svěžest,
volnost a radost.
Černobílému světu
ubrali fádnost.
Každá barva
kouzlo své tají,
každá má svůj svět,
kde se používají.
Dvě jsou vůdkyně
čistoty, temnoty
Bílá nevěsty,
černá tesknoty.
Žlutá je sluneční,
strážkyně bezpečí.
Červená agrese,
kolínka třeste se.
Zelená relaxu,
k ní si dát Metaxu.
Modrá je nejlepší
svět nás hned víc těší.
Hnědá je zemitá
tam vlastně vše vzniká.
Jak se barvičky
chtě nechtě smíchají,
kouzelnou pestrosti
s námi promlouvají.
Radí nám do nálad,
radí nám do věcí,
radí co na stěnu
a co si obléci.
Jsou všude okolo,
hřejí či chladí,
svou pestrou paletou
oči nám svádí.
Skvěle jsi napsala...a barevnej svět...je krásnej a veselej svět...:-)Krásnej den, Marťásku.
29.01.2024 11:33:59 | cappuccinogirl
Díky Cappu 17 let jsem pracovala v barvách lakách, tam se ty barvičky hezky promichávaly, měj se krásně.
29.01.2024 15:08:41 | Marťas9