Temné more
Slnko vychádza ráno
otvára chrám
povieš si tiché áno
a tečieš morom sám.
Čo máš v duši?
Kto srdce podá ti,
kto tú tichosť vĺn ruší,
skôr ako sa more roztratí.
Cítiš ako hučí more iné
ako ja - bolo prv
spolu skončíme v hline
to nie more to je krv.
Blúdiš vodou mrakov
hľadáš svoj svetadiel
pár padlých vtákov
pár lietadiel.
Pevninu ohlási čajka
zrazíš jej let
hrá smutná balalajka
temný guľomet.