Hromnice
Hromnice nám hlásí...
Brzy jaro přichází...
Hromnice
svůj název mají
vůli posvěceným svícím
(Hromničkám)
co se v okně rožíhají.
Chrání totiž
zvířata a lidi,
před bleskem,
ohněm
a jinými živly.
Slovo Hromnice
má spoustu pranostik
Jedna z nich,
takto zní....
Na Hromnice o hodinu více....
Odhodíme zimní chmury,
na problémy kouknem shůry.
K tomu nám pomůže delší den
s usměvem, žít svůj další sen.
Hezká, však už jsem se těšila, až se ten den prodlouží, ale zataženo to kazí :o)
06.02.2024 19:26:10 | Aramgad
Svátek Uvedení Páně do chrámu, lidově zvaný Hromnice.
Lukáš 2, 22-40 https://rb.gy/sljovq
02.02.2024 12:07:51 | twisted.wicker
Skvěle jsi to... na Hromnice má svátek má dcerka... dnes nás čeká cukrárna...:-)
Krásnej den budem mít a i tobě ho přeju:-)*
02.02.2024 11:57:01 | cappuccinogirl