Nikdy si nemysli,
že něco máš
všechno jsou prchavé okamžiky protékající mezi prsty
teď jsou
a v zápětí vzpomínkou se stanou
Nikdy si nemysli,
že něco víš
to, co se zdálo tak samozřejmé
zítřejší zprávy rozvrátí
a kdo ví, co pravdou je…
Nikdy si nemysli,
že někým jsi
dnes na vrcholu stojíš
a Ti co stáli v plné zbroji
zítra - možná malí jsou a zvednout zrak svůj z údolí se bojí
snad rada na závěr - co všechny sloky tyto pojí
uchop svou vzácnou přítomnost