Nejistým krokem kráčí,
starý námořník belhá se ulicí.
Dřevěnou nohu za sebou vláčí,
na stranu má čepici.
V přístavu zná jedno místo,
kam chodíval mladý.
Tam postel mají, a je tam čisto,
tam nestrádá hlady.
Býval to veřejný dům,
holky, v něm, všechny ho znaly.
Jemu, i ostatním matrosům,
na novou cestu, vždy, zamávaly.
Z poslední plavby se vrací
na jediné místo; nezná jiné.
( Jeho loď, bez něj, před chvílí vyplula. )
Dívá se, brázda, jak za ní se vine;
už starý je, na tak těžkou práci.
Vždycky jsem měla ráda Johna Silvera:-) Líbil se mi tou svojí komplikovanou povahou. Ani dobrý, ani špatný... člověčinou dejchal...Na starý kolena vyjel hledat poklad...Snad jako by tušil, že "nikdy není pozdě":-) Jak říkám, líbil se mi...
02.02.2024 11:31:11 | cappuccinogirl
Každý jsme měli svého hrdinu. Já měl Rolfa "zálesáka". Žil život, se kterým jsem se ztotožňoval.:-))
02.02.2024 13:49:23 | Kan