Anotace: odhodlání
Poslední roky mě napadlo,
nehledět upřeně na sve zrcado,
Koukat na svoje okolí,
Který tento svět nebolí.
Úsměv a mávnutí z MHD,
Není nebezpečně jako LSD
Vzdělaní je super věc,
Známky neudávají skutečný lesk,
Vníměj sebe a sobe si věř.
Hlavně před sebou neuteč!
Vníměj krásy života,
Od přírody po její okraj
Koukej na vše od plota,
Příroda je a není jinotaj.
Vnímej svět jako náhodu,
Věř mi, není to na škodu.
Spadnutí komety nad ránem,
Vyslov své přaní v ruce s šafránem.