Začala fialová zima

Začala fialová zima

Začala fialová zima
a špičky věží se zbarvily domodra

Dutě zní klapot koní na dlažbě
a kola kočárů přetínají
modré žíly sněhu
v pěšinách
Začala fialová zima
a děti sní o létu
kdy po večerech jedly
borůvky se smetanou
Svíčka hoří pomalu a cize
Psí stopy na dřevě
jak podivný obraz
modrají se v jejím světle

A moře
vzdálené tisíce mil
procitá

A snilo
v noci snilo že je
opět polem
levandule
Autor Duhová Rybička, 08.02.2024
Přečteno 183x
Tipy 31
Poslední tipující: Frr, palms, Alala, Jiří I.Zahradník, IronDodo, kozorožka, RadekČ, jort1, lawenderr, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

K R Á S N Á***ST*

22.06.2024 23:20:57 | Frr

líbí

to je vůně

08.02.2024 12:31:57 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel