Ďalší deň
K obedu uvarím trochu ryže
koláč potriem snehom
pritom myslím na staré lyže,
ako letím dolu brehom.
Ostalo ešte stehno z husi
medovina z práce včiel
čo ostalo zjesť sa musí
úsmev slnka odišiel.
Niet kam odísť z domu
náhla zmena sa stane
vtáčik posiela pieseň, nevie komu
spieva, kým neustane.
Zo sĺz voda robí kruhy
nastal deň nový
jeden, ako druhý
naložím na čln papierový.
Papírový člun snad vydrží právě jen ten jeden den a pak zas udělat si jiný, ať každý den má svůj... je to hezká podobenka života... někdy vydrží, někdy člověku teče do bot...
Krásný den, Irone:-)*
09.02.2024 12:04:08 | cappuccinogirl