HOSPODÁM ZMAR
jo v hospodě chlastat pivo
prokládat to panáky
utrácet tam oběživo
vytvářet tam přízraky
nasazovat hlavu čokla
zvolenému vladaři
když si pravda piva lokla
zpívá, že se nedaří
nedaří se vládnout dobře
v hospodě to každý zná
ač je ohně není kouře
neskryje se doba zlá
prý že z piva rostlo břicho
v hospodách tak navždy ticho