Zas v rozjímání nořím se tiše,
svět kolem kamsi odplouvá,
víno poznání do snové číše
mé moudré Já mi nalévá.
Obrazy vzpomínek tu plynou
mou myslí náhle ztišenou,
pocity povstalé zas hynou
a duši těžce zkoušenou
zaplaví touha plná něhy,
i ta se časem rozplyne,
s ní kamsi zmizí i příběhy
vlastní jen snové mysli mé...