Fatamorgána
Dni bežia, nesiem si nádielku,
beh života, od noci, do rána
od pondelka k nedeli, z nedele k pondelku,
keď láska ma uspáva a sen ma doráňa.
Zdá sa mi, osud do klbka stočí ma
dych zatajím v nemote,
niečo končí niečo začína
iných riek hučanie, iných sŕdc splanutie.