V obklopení krás
Zastavit tak čas
Zastavit alespoň chvíli
Houpavý let motýlí
Zastavit let ptáků
Než zmizí do mraků
Zastavit růže
Které v šípky zrají
Zastavit květy
Než odpadají
Zastavit lásku
Než kdesi zmizí
Zastavit vše
Co je čisté, ryzí
Však copak to jde, prosím vás
Zastavit tak čas?
Naštěstí to možné není
Vždyť vše se přece stále mění
Musí to tak být
Ve věčných změnách
Život náš je žit
Byť někdy v osamění