Procházka
Šlapu si to krajinou
rozmáčenou nevinnou,
louka, pole, aleje
stoupá ve mne naděje.
V únoru prý pole sílí,
ještě pořád nejsme v cíli,
zima číhá za rohem
neřekla žádné sbohem.
Probouzí se příroda
velmi brzy proboha,
ještě chvíli měla spát
z kalendáře číhá strach.