~~~*~~~
Brzy se najde
v jednom krámku
to,co srdce i chuť ráčí
do vlasů třeba berušku
do klopy kopretinu
fialku,narcisku,tulipán
na klobouk pírko ptačí
kolem krku jak ozdobu
korále z loňského klokočí
a do lístků z planých růží
vám ty milé prodavačky
dají dva i tři kopečky
zmrzliny z borůvčí.
Za úsměv si koupíte
z proutí pletený košíček
z pampelišek věneček
z lesních jahod kytku
několik pravých hříbků
čtyři bedle co rostou vedle
ručně malovanou šišku
od umělců lesních skřítků.
A ještě lískový oříšek
do trnkovice naložený?
Ale kdepak.
Oříšky jsou v čokoládě
a v brusinkové marmeládě.
Otevřeme co by dup
prodáváme za úsměv
a kočičí chlup...
~~~*~~~