Sedět u řeky, či na kamení v ní
Oči mít zavřené a vnímat její zvuk.
Myšlenky z hlavy vypudit
Cítit vůni vody, lesů, luk
Nevnímat žádný jiný zvuk
tlukot srdce, dechu šum.
Být řekou, vzduchem plným vůní
Vodou klidnou i zběsilou
Pokojně blýskat hladinou
nechat se sluncem prostoupit
V myšlenkách z hor sestoupit
I coby pára vstoupit do mraků.
Zastavit svět uprostřed řeky,
i myšlenky, co často o překot letí,
pozorovat vlnky hladící kameny,
z ticha čerpat sílu pro své prameny...
Rada jsem poseděla u tvé řeky :)
Měj krásný den, Míro:)
21.02.2024 21:13:46 | Emily Říhová
Děkuji
I Tobě krásný den
Splněný
příjemný krásný sen.
Tobě
ať stále jsi veselá
Pořád
Úsměv se v tváři prostírá
21.02.2024 21:31:55 | Protos1182
Jinde bych podezírala algoritmus, že mi ten obsah fakt personalizuje. Tady to bude prostě štěstí na naprosto vynikající báseň, která mi mluví z duše. Báseň o kráse přírody, ale hlavně o splynutí s ní.
21.02.2024 03:43:44 | Amarylka
Tak ráda jsem vplula do tohohle dílka...i já jsem usedla na kámen a s kotníky ve vodě užívám si tu krásnou představu...děkuji:-)*
20.02.2024 12:49:21 | cappuccinogirl