Z chaosu slov
zrodila se báseň.
Jako sluneční paprsek
vystupující ze stínů
pochybností a strachu.
Ohnivý fénix
vznáší se v paprsku,
vězněn inspirací.
A jeho pírko hladce
lehne si na stůl,
kde je bílý list
v tichu rozjímání.
Mávne na mě křídly...
A slabika je na světě.
Rodí se verš, z chaosu slov.
Ozvěna andělského zpěvu...
ano verš se zrodil ale ještě obsah schází, to je další krok resp.by to mohl být PRVNÍ krok: že něco říkáme. Básnička naopak manifestuje výrobu poezie z ničeho, strojí náhodný efekt máváním nad útržky, s tím esteticky nesouhlasím.
21.02.2024 11:07:52 | Ezop