Město už vstává,
já ještě spím.
Tu voní čaj,
tu voní káva,
já klidně spím.
Dispečer - tramvaje rozjíždí,
polštář můj
tlačí mě do hýždí:
je všude,
jenom ne, kde má být:
ále, musím se otočit !
Město už vstává,
jsem v polospánku.
Vidím v něm postavu,
jak někomu mává:
já se neprobudím,
zas tvrdě spím