Spí
a jeho spánek není lehký
pod vahou tmy
tý chladný děvky
co chce si mávnout závojem
nebývalá to snaha
jen
snů dech se tenčí
a hořkne půlměsíc
na slídách mělčin
do kterých vyplavují
umrlci svá bělma
jaké to asi bylo
snít
a v třpytu na nebi
víc nežli na hladině
tušit inferna